Op zondag 6 december Ergens in het voorjaar vindt de eerste Marathon van Alphen plaats. Deze kleinschalige marathon is opgezet omdat de marathon waarvoor ik aan het trainen was, net zoals alle andere, is afgelast. Aangezien het nog wel even kan duren voordat er weer een echt grootschalig evenement kan plaatsvinden heb ik besloten het heft in eigen hand te nemen en zelf een route in de polder uit te stippelen. De Ray’s Way Running Club is geboren.

Het is mijn bedoeling de marathon rond de 3 uur te lopen en er waren gelijk wat hardloopvrienden die aangaven wel een stukje mee te willen lopen om me er doorheen te trekken. Supergaaf! Voor deze mensen wil ik graag wat extra’s regelen zoals hardloopshirtjes. Zijn we mooi herkenbaar op de weg en hebben we gelijk een leuk aandenken.

Ik kan me ook voorstellen dat je wel zin hebt om even met anderen te hardlopen maar dat een hele marathon op zo’n tempo jou te gek is. Begrijpelijk. Om deze reden heb ik de route opgedeeld in zogenaamde “loops” van 10,54 kilometer. Op deze manier kunnen mensen ook zelf één of meerdere loops op eigen tempo lopen.

Belangrijkste punten Marathon van Alphen:

  • Iedereen kan gratis meedoen en kan zelf zijn afstand en tempo bepalen. Minimaal 1 loop, maximaal 4 voor de marathonafstand.
  • Start 3 uur marathonpoging Ray (4 loops): 10:00
  • Overige starters (1, 2, 3 loops): Tussen 10:00 en 11:00. Daarbuiten mag natuurlijk ook maar dan kan het zijn dat de verzorgingspost opgeruimd is als je terugkomt.
  • Om het overzicht te houden vragen we je op Strava aan te geven of je meedoet: https://www.strava.com/clubs/743160/group_events/798206 zorg dat je ingelogd bent en klik op: “ik doe mee”.
  • Kleinschalig betekent zelf je eten en drinken mee nemen.
  • Kleinschalig betekent geen verkeersregelaars of afgesloten wegen. De route is wel extreem verkeersluw en heeft geen stoplichten. Desondanks: houd rekening met andere weggebruikers.
  • De route en startlocatie (zowieso in Alphen aan den Rijn) zullen ruim vooraf bekend worden gemaakt, navigeren onderweg moet je zelf doen.
  • Je registreert zelf je tijd. Ik maak na afloop een klassement op. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen upload dan je activiteit openbaar op Strava met de titel: “Marathon van Alphen” met daarachter 1, 2, 3 of 4 loops.
  • Bij het begin/eind van de loop (tevens keerpunt) zullen we een verzorgingspost inrichten waar je onder andere je drinken kwijt kunt.

Wil je op de hoogte blijven? Word dan lid van de Ray’s Way Running Club op Strava. Daar zal ik, net zoals hier op deze pagina, regelmatig een update plaatsen.

Hopelijk tot in het voorjaar en veel succes met trainen.